Nieuws

Woede om sloopbonus!

8.440 euro. Dat is het bedrag dat jongeren uit Wijk bij Duurstede mogen uitgeven aan voorzieningen of activiteiten! Het is een beloning voor een rustige nieuwjaarsnacht in de gemeente! Het geld komt uit een potje voor vuurwerkschade.

 

Na de jaarwisseling van 2016 op 2017 was de schade aan gemeente-eigendommen door vandalisme in Wijk bij Duurstede groot, namelijk zo’n 13.000 euro. Als dit jaar voor minder dan 10.000 euro schade werd aangericht, mochten jongeren het verschil uitgeven. De gemeenteraad is niet onverdeeld enthousiast over de “beloning”. Ook landelijk is er reuring ontstaan over de actie van wethouder Hans Marchal.

'VN- ambassadeur' Rick zette Marchal recht tegenover Kamerlid Arno Rutte van de VVD, die de actie van Marchal 'belachelijk' noemt. Rick heeft voor- en tegenstander 'sloopbonus' Wijk bij duurstede tegenover elkaar gezet in Traffic Radio LIVE!

 

Rick van Velthuysen komt elke dag vroeg zijn bedje uit, om je op geheel eigen wijze, door de spits te loodsen in het programma Traffic Radio LIVE! Hij is elke filedag tussen 07:00 en 09:00 uur in alle vroegte te beluisteren op dé verkeerszender van Nederland.

 

Met de meest actuele verkeerssituatie, het laatste nieuws en de lekkerste muziek voor onderweg.

Luister elke dag van 7:00 tot 9:00 uur naar Traffic Radio LIVE! via www.trafficradio.nl/player, TuneIn of www.onlineradio.nl

 

Ga terug