Nieuws

Traffic Radio een week lang Ronald's dagboek!

Ronald Jansen van team Rally4Roel deed een week lang verslag van de Mysteryroads rally bij Rick van Velthuysen op Traffic Radio LIVE! Ronald reed samen met opa Cor voor zoontje Roel, om geld op te halen voor Beat Batten.

 

Het was een week vol korte nachten en veel Redbull/koffie! Vanuit Nijmegen naar Zwitserland, vanaf Zwitserland naar Italië en toen door naar Frankrijk. Vanuit Frankrijk volgde de oversteek naar Engeland en was daar een mooie rustdag in Milton Keynes. Vervolgens is men doorgereden naar Schotland en daar blijft Ronald nu een beetje in de buurt. Waar hij nu nog precies heen gaat weet hij niet maar het is de bedoeling dat hij zondag in Elst aankomt. De kilometers zitten er nog niet op dus er staat waarschijnlijk nog iets te gebeuren! Het doel van team Rally4Roel was om 25.000 euro op te halen en ze zijn goed op weg! Ze hebben namelijk al 24.290 euro opgehaald!

 

De ziekte van Batten (Batten Disease) is de Engelstalige benaming voor Neuronaal Ceroid Lipofuscinosis (NCL), een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Wereldwijd wordt naar schatting 1 op de 25.000 geboren kinderen door NCL getroffen (in Nederland 1:50.000). In Nederland is de ziekte ook bekend als de ziekte van Batten-Spielmeyer-Vogt, kortweg BSV. Voor alle vormen van deze ziekte geldt dat er op dit moment geen behandeling mogelijk is en dat de ziekte fataal is.

 

Naast alle aandacht die Mysteryroads voor de ziekte van Batten zal opleveren zijn er vier teams die speciaal voor een patientje rijden, waaronder Team Rally4Roel. 7000 kilometer, in tien dagen tijd! Het team wordt gevormd door vader Ronald en opa Cor van patientje Roel om zo aandacht te vragen voor hun zieke (klein)zoon en alle andere patientjes met Batten. Alle gelden die de teams bij elkaar weten te krijgen gaan naar het partnership dat Beat Batten heeft met het Wilhellmina Kinderziekenhuis in Utrecht. 

 

Rick van Velthuysen volgde het team dagelijks in Traffic Radio LIVE! Team Rally4Roel gaat over drie generaties Jansen: Opa Cor Jansen, zoon Ronald en kleinzoon Roel. Een echte drie eenheid die, als de gezondheid van kleinzoon Roel het had toegelaten, gezamenlijk deze spannende rally zeker hadden uitgereden. Roel (12 jaar) zou het fantastisch en super ‘vet’ gevonden hebben om mee te kunnen rijden in de rally. Hoe gaaf zou het zijn om onderdeel te zijn van het team, de spanning te voelen en de motoren te horen ronken Zijn gezondheid en gezichtsvermogen laten dat niet meer toe. Roel heeft Batten.

 

Stop deze stofwisselingsziekte bij kids! www.beatbatten.com
Je kunt Team Rally4Roel nog steeds sponsoren op:www.pifworld.com/nl/events/26ggZ7…tery-roads/about

 

Ga terug