Nieuws

Veilig Verkeer Nederland 22082022

De scholen gaan weer van start

Daan Prins ging met verschillende gasten in gesprek over de start van de scholen en de bijbehorende campagne.

Het einde van de zomervakantie is voor het midden van Nederland een feit en dat betekent ook de start van de 'Onze scholen zijn weer begonnen' campagne van Veilig Verkeer Nederland. De campagne werd geopend door niemand minder dan minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat op het schoolplein van de openbare basisschool Prins Alexander.

Samen met Martijn Dadema, voorzitter van Veilig Verkeer Nederland, gaf de minister een toespraak over het belang van het bewustzijn dat de scholen weer zijn begonnen na zes rustige weken op de weg. Om de campagne te starten kleurden minister Harbers, Martijn Dadema en Vincent Karremans, wethouder van mobiliteit in de gemeente Rotterdam, de slogan met stoepkrijt in. 

In 2021 werden er rond de 6700 8 tot 14 jarigen behandeld op de eerste hulp naar aanleiding van een fietsongeval. Volgens Rob Stomphorst van VVN is er ieder jaar een flinke piek te zien in het aantal verkeersongevallen, vooral rond eind augustus en begin september. Daan Prins sprak er met Rob Stomphorst over.

Verder sprak Daan Prins met minister Mark Harbers over hoe de politiek bij kan dragen aan de veiligheid van de kinderen, met de wethouder Vincent Karremans over de actie in Rotterdam en blikte Daan terug op de start van de campagne met VVN-voorzitter Martijn Dadema. 

Luister elke woensdag tussen 13:00 en 14:00 uur naar Traffic Radio LIVE! voor het laatste mobiliteitsnieuws. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Apple Podcasts en Spotify).

Luister live