Nieuws

Menno Swart

Wet van Murphy voor Boeing bedacht?

Hoe schadelijk is deze week geweest voor Boeing?

Het regent inmiddels al een tijd lang negatieve verhalen rondom vliegtuigfabrikant Boeing. Zo viel er afgelopen januari een deurpaneel van een Boeing 737 MAX 9 uit het toestel, viel er in maart een wiel van een Boeing 777 en moest er twee maanden geleden een landing worden afgebroken vanwege een in brand gevlogen motor. In 2018 en 2019 waren er ook nog eens twee dodelijke crashes met 737-MAX toestellen, waarbij 346 mensen om het leven kwamen. 

Deze week heeft Boeing zichzelf schuldig gepleit voor fraude aan rapporten over deze zaak. Hiervoor krijgen ze een boete opgelegd van zo'n 225 miljoen euro. Het slechte nieuws houdt daar ook nog eens niet op, dinsdag is er namelijk een wiel afgebroken tijdens het vertrek van een toestel. Robert Denneman ging erover in gesprek met luchtvaartexpert Menno Swart. 

Luister elke woensdag tussen 13:00 en 14:00 uur naar Traffic Radio LIVE! voor het laatste mobiliteitsnieuws. Na de uitzending is het programma terug te luisteren als podcast via alle bekende podcast platforms (onder meer Apple Podcasts en Spotify).

Luister live